Handlingen rykker til Skåne i fjerde og næstsidste bind i Martin Davidsens store episke fortælling om enevældets historie i Danmark.
DEN SKÅNSKE ARV er titlen på romanen, der er en direkte fortsættelse af SKYGGERNES FYRSTE.
Martin Davidsen er lige nu ved at lægge sidste hånd på værket, som selvfølgelig igen har kaptajn Tobias Rens som den absolutte hovedperson og Christoffer Gabel, kongens magtfulde kammerskriver, som vigtig med- og modspiller.

– Jeg mangler de sidste gennemlæsninger, og så går romanen til forlaget, siger Martin Davidsen, der endnu ikke har en udgivelsesdato for sin nye roman.
– Men jeg glæder mig rigtig meget, og læserne kan godt glæde sig.

Igen bliver den hårdt prøvede kaptajns troskab over for kongen stillet på en alvorlig prøve – denne gang på afgørende vis, da han må efterlade Sofia og deres lille datter hjemme i København, mens han agerer hemmelig spion i det nu svenske Skåne. Uden at ane det bliver han og Sofia indviklet i en arvestrid, der har lange tråde tilbage til fortiden og kulminerer i en uhyggelig retssag i Christianstad, hvor 1600-tallets tro og overtro konfronteres.

Som altid i en Tobias Rens-historie kan læserne se frem til at møde en række historiske personligheder. Denne gang er det den unge Peder Schumacher, den senere grev Griffenfeldt, der gør sit indtog i Rens-sagaen. Også en ung kodebryder med rødder i Martin Davidsens hjemby, Helsingør, gøres levende.
– Det er altid spændende at fordybe sig i disse personer og få dem til at blive levende med hver deres karakter og samtidig være tro mod deres historiske personligheder, siger Martin Davidsen.